Wat is eenvoudiger? Iets wel of niet doen?

 In 3D-NLP

Stel, je staat voor een beslissing om iets nieuws te doen. Iets dat ervoor zorgt dat je in mindere of meerdere mate buiten je comfort zone gaat. Dan is het voor jouw psyche veel makkelijker om 1001 bezwaren op te roepen dan 10 goede redenen te formuleren om het ook daadwerkelijk te doen. En dat is ongeacht of het voor jou als individu goed zou zijn…

In de bootcamp zul je leren hoe je psyche jezelf een waarheid kan voorspiegelen die niet altijd even reëel is en je in de valkuil kunt laten vallen van zich steeds herhalende oude patronen. En dat laatste woord zegt het al… een patroon wil helemaal niets nieuws of anders.

Maar misschien ben jij iemand die continue zoekt naar nieuwe uitdagingen en zul je zeggen dat dit voor jou niet geldt. Dat zou kunnen, maar reflecteer daar eens op. Is het misschien mogelijk dat het continue nieuwe uitdagingen zoeken misschien ook een patroon is?

Oefening

Doe de volgende oefening eens: Neem de eerstvolgende keer dat je voor een beslissing staat, hoe groot of klein dan ook, eens even een moment rust om te analyseren wat je het makkelijkst vindt. Komen bezwaren om het NIET te doen makkelijker en sneller dan redenen om het WEL te doen of is het precies andersom? Het gaat er bij deze oefening niet zozeer om de inhoud van de redenen maar wel WAT makkelijker gaat voor jou. Zodra je vastgesteld hebt wat het eenvoudigst is neem je 10 minuten de tijd om zoveel mogelijk tegengestelde redenen te bedenken.

Met andere woorden. Kom je erachter dat je makkelijker redenen vindt om iets wel te doen, dan concentreer je je 10 minuten op het bedenken van bezwaren daartegen. Is het makkelijker voor jou om bezwaren te bedenken, gebruik dan de tijd om zoveel mogelijk redenen te formuleren om het wel te doen.

En daarna, neem je de beslissing. Niet omdat het antwoord er tussen zat. Nee, gewoon omdat je je brein hebt opengesteld om buiten je normale patroon te gaan en merkt dat je daardoor letterlijk keuzeruimte hebt gecreëerd.

Je bent niet alleen

De bootcamp zit boordevol inzichten en oefeningen die te maken hebben met patronen en laatst vertelde iemand dat zo’n patroon ervoor zorgde dat hij zich nog niet voor de gratis bootcamp had ingeschreven. Gewoon omdat hij zo makkelijk redenen vond om het niet te doen. Ondanks de enthousiaste verhalen van meerdere mensen uit zijn omgeving.

De meeste deelnemers, aan de bootcamp, zijn daar door de verhalen van enthousiaste oud-deelnemers.

Dat vind ik het mooiste compliment dat wij, als stichting zonder winstoogmerk, kunnen ontvangen. Dat het blijkbaar zo inspirerend en waardevol is dat deelnemers het enthousiast doorvertellen.

Soms heb je hulp nodig om buiten je patronen te stappen

Misschien wil je ook een keer meedoen met de bootcamp maar heb je jezelf nog niet weten te overtuigen.

Daarom hebben we een tijdje geleden een animatie gemaakt met 10 redenen waarom je écht een keer mee zou moeten doen met de bootcamp. Gewoon omdat het voor je rationele psyche veel makkelijker is om redenen te verzinnen om te blijven waar je bent dan te herkennen waarom je iets wel zou doen.

Bekijk de korte video en geef hieronder aan (mag ook anoniem) waarom je juist wél of juist niet inschrijft, of de reden dat je nog twijfelt. Ik zal daar dan zo goed mogelijk op antwoorden. Is dat oké? Veel kijkplezier en vergeet niet te reageren.

Hartelijke groet,

Marcel van Zuuren

Recent Posts
Open chat
1
Hallo, leuk dat je op onze website bent. Kunnen we je ergens mee helpen?
Powered by