Waarom je af en toe eens zou moeten spijbelen en dat dit heel gezond is

 In 3D-NLP

Vandaag ga ik spijbelen. Ik ben vermoeid, heb geen zin en wil even uit de hectiek van het dagelijks leven stappen.

Natuurlijk zou ik iets ‘moeten’ doen. Ik moet nog een mail sturen naar de deelnemers van de NLP opleiding die zaterdag weer start. Dat is belangrijk want dan weten ze waar en hoe laat ze verwacht worden. Daar voel ik mij ook verantwoordelijk voor, dat alles goed voor hen geregeld is. Ik zou ook nog iets voor een collega moeten regelen, zodat zij ook gewoon door kan gaan. Dan ligt er ook nog iets boekhoudkundigs op mij te wachten. Belangrijk want de belastingaangifte moet op tijd gedaan worden.

En toch…. NU EVEN NIET. Ik zet de wereld gewoon even stil. Ik roep mijn hond en maak een mooie wandeling door het bos. Ik kom thuis, zet een lekker kopje thee, nestel mij op de bank en kijk een film. 1,5 uur lang ben ik in een andere wereld. Het is een ontroerende film over een meisje dat terminaal ziek is. De tranen biggelen over mijn wangen.

Als de film afgelopen is kijk ik op mijn horloge en zie dat het tijd is om mijn kinderen uit school te halen. Mijn dochter zegt blij: ‘Pap, zullen we een filmpje kijken vanmiddag?’ Ja!

Even later zitten we samen op de bank, mijn dochter op schoot en samen pinken we een traantje weg bij een ontroerend moment dat Snuf de hond gewond raakt. Gelukkig loopt het in deze film wel goed af en Snuf leeft nog lang en gelukkig.

Als de film afgelopen is vraagt mijn meisje: ‘Papa, hoe was het eigenlijk op je werk vandaag?’. Een kort moment schieten er allerlei pedagogisch verantwoorde antwoorden door mijn hoofd maar ik hoor mijzelf zeggen: ‘Papa heeft vandaag niet gewerkt schatje, papa had een spijbeldag.’. Ze lacht. ‘Ik zal het niet doorvertellen aan mama hoor’, beloofd ze terwijl ze nog eens dicht tegen mij aankruipt.

Vertel eens, wanneer heb jij voor het laatst gespijbeld en de boel eens de boel gelaten en overmatige verantwoordelijkheidsgevoel eens gelaten voor wat het is?

Even voor de duidelijkheid, ik heb dit de dag erna pas opgeschreven. Ik heb dus echt even helemaal niets gedaan en dat gaf mij vandaag weer inspiratie.

Schrijf hieronder eens op wat jou tegenhoudt om eens een dagje te spijbelen dan zal ik je persoonlijk helpen om je gedachtepatroon eens uit te dagen.

Geniet van je spijbeldag!

Lees hier hoe je in 2 dagen kunt leren gelukkiger en tevredener te zijn 

Recent Posts
Open chat
1
Hallo, leuk dat je op onze website bent. Kunnen we je ergens mee helpen?
Powered by