Vind jij het leven moeilijk?

 In 3D-NLP, Lezersvraag

Er kwam iemand naar mij toe die wilde deelnemen aan de 3D NLP Opleiding en vertelde mij het volgende: “Ik ben continu aan het analyseren en kijken wat er ‘beter’ kan en/of wat ik nog te doen heb om ‘gewoon te kunnen leven’. Dodelijk vermoeiend, want ik ben ‘nooit’ klaar. Ik haal er van alles bij, waardoor mijn berg studieboeken blijft groeien, mijn huishoudelijke taken achterblijven en ik ‘chaos’ om me heen creëer. Vervolgens voel ik me overvoerd door de te vele ‘To Do’s’ en zie ik door de bomen het bos niet meer.”

Hoe herkenbaar is dat voor jou? Moet jij ook zoveel van jezelf of ervaar je misschien druk van anderen om dingen te bereiken?

Ik zou natuurlijk kunnen zeggen dat het er allemaal niet toe doet in het grotere geheel en dat het juiste op jouw pad komt als het zover is. En dat geloof ik ook wel alleen hou ik van een praktischer aanpak.

Ik ben nu eenmaal hier op aarde om dingen te materialiseren en de effecten van materialen te ervaren. Dus, met andere woorden, om dingen te voelen, ruiken, proeven, zien en te horen.

Dus als ik ‘dodelijk vermoeid ben’ doe ik dingen die ervoor zorgen dat ik ‘dodelijk vermoeid raak’. Simpel toch? Ja, alleen is het wellicht niet zo eenvoudig om daar wat aan te veranderen. Dus wat kan ik praktisch doen?

Ik zeg héél vaak dat het leven simpel is. En dat geloof ik ook écht. Ik ervaar dat dag in dag uit. Niet dat ik verlicht ben of iets dergelijks, nee ik ervaar het leven ook met ups and downs. Ik ga er alleen, tegenwoordig, anders mee om. Ik blijf er niet meer in hangen. Heb de vaardigheid en het besef dat ik eruit kan stappen als ik er genoeg van heb.

Hoe ik dat doe?

Door te beseffen waar ik ben!

Beseffen waar je bent heeft niets te maken met het analyseren van je gedachten of emoties. Ga maar na in het voorbeeld van eerder: To Do’s, studieboeken, chaos, huishouden en nog veel meer. Als je daar de oplossing zoekt dan zijn er 1001 oorzaken en consequenties te vinden met als resultaat… dat er weer 1001 zaken achter vandaan komen.

Het leven is simpel. Dus als het moeilijk lijkt, dan doe je moeilijk.

Stel jezelf eens de vraag op het moment dat je iets als moeilijk ervaart: In welk deel van mijn psyche bevind ik mij nu? Ga het lijstje van kenmerken maar eens na dat je in de 3D NLP Bootcamp hebt geleerd. Welke kenmerken herken je?

Welk deel het ook is, ik kan je bijna garanderen dat het niet je gezonde deel is…

Zou jouw gezonde deel namelijk deze symptomen ervaren? Nee.

Dus hoe kom je uit de chaos en andere ervaringen die je belemmeren? Door te beseffen dat je je niet in je gezonde deel bevindt. Doe de oefening die je in de bootcamp geleerd hebt en zet fysiek de stap naar je gezonde deel.

Laat mij hieronder even weten hoe jij met dit soort situaties omgaat en ik zal je persoonlijk feedback en advies geven!

Recent Posts
1
Hallo, leuk dat je op onze website bent. Kunnen we je ergens mee helpen?
Powered by