Mijn grootste inzicht tijdens de Bootcamp is dat het wel degelijk mogelijk is om gelukkig te worden

 In 3D-NLP, 3D-NLP Bootcamp

Graag hoor ik van deelnemers terug wat ze geleerd hebben van de 3D-NLP Bootcamp, zodat anderen hier ook weer van kunnen leren. Hieronder deel ik graag een ervaringsverhaal van een deelnemer met jou:

“Ik kwam naar de Bootcamp met de overtuigingen dat het leven heel zwaar en moeilijk is. Dat ik heel hard moet werken om succes te hebben. En bovenal, liep ik tegen verschillende angsten aan en onzekerheid.

Angsten in de zin van: altijd uitgaan van het ergste. Onzekerheid in de zin van dat ik niet goed genoeg ben, dat er altijd wel iets aan te merken is aan mezelf.

Ik was naar de Bootcamp gekomen omdat ik nu eindelijk wel eens wilde weten of er überhaupt een oplossing was en zo ja, welke oplossing? Ik kende ook mensen in mijn omgeving die een NLP opleiding hadden gevolgd en daar zo positief over waren en dat het hun leven heeft veranderd. Daar wilde ik uiteraard meer van weten.

Het grootste inzicht wat ik heb gekregen tijdens de Bootcamp is dat het wel degelijk mogelijk is om gelukkig te worden, als je het aandurft om met jezelf geconfronteerd te worden. Wat gebeurt er nu eigenlijk in mijn psyche? En wat zijn mijn ervaringen die mij hebben gebracht tot waar ik nu sta in het leven? Hoe reageer ik op situaties? Ow, dat heb ik misschien niet zo handig aangepakt. Is er een manier die beter voor mij werkt? Dat soort vragen hebben mij op weg geholpen.

Ook een flinke eye-opener voor mij was dat bepaalde overtuigingen (dat wat ik constant tegen mezelf zeg) helemaal niet waar hoeven te zijn. Ik heb gemerkt dat ik constant dingen tegen mezelf zei die helemaal niet goed voor mij waren. Bijvoorbeeld: ‘ik kan dit niet’, ‘ik ben het niet waard’, ‘ik verdien het niet om gelukkig te zijn’, etc. Doorgaans was ik mij hier niet bewust van, maar toen ik het doorkreeg, ging er een wereld voor mij open. Dat wat ik tegen mezelf zeg, heeft heel veel invloed op hoe ik me voel. Dat weet ik nu!

Tijdens de Bootcamp kregen we ook de gelegenheid om wat oefeningen te doen. Hierdoor werd ik mij al bewuster van wat er zich van binnen bij mij afspeelde. Een oefening die we o.a. kregen is om NLP overtuigingen op te schrijven en daarna te onderzoeken welke overtuigingen waar zijn voor jezelf en met welke je moeite hebt. Één van deze overtuigingen sprak mij het meest aan: “Falen bestaat niet, alleen feedback bestaat”. Het moest eerst even bezinken bij mij, maar uiteindelijk heeft het mij geholpen om anders naar ‘fouten’ te kijken.

En wat is het fijn om met andere mensen te spreken die ook tegen bepaalde dingen aanlopen. De Bootcamp is een samenzijn van mensen die bij elkaar komen om te leren, maar ook om plezier te hebben en steun bij elkaar te vinden.

Ik heb het als een waardevolle bijdrage in mijn leven ervaren.”

Mocht je nog meer ervaringen van deelnemers willen zien, dan verwijs ik je graag door naar mijn website, waarop een aantal videofilmpjes te zien zijn van deelnemers die hun ervaringen delen. (kijk rechts onder ‘Ervaringen van deelnemers’).

Heb je vragen? Laat het mij gerust weten.

Ik wens je een hele fijne dag.

Hartelijke groet,
Marcel

Recent Posts
1
Hallo, leuk dat je op onze website bent. Kunnen we je ergens mee helpen?
Powered by