Laat je liefde voor elkaar weer stromen

 In 3D-NLP, Relaties

In het vorige blog vertelde ik je over vervullende relaties. Dat ging over hoe we relaties met anderen kunnen ervaren en, misschien nog wel belangrijker, zo vorm kunnen geven dat ze ons leven verrijken. Mocht je het nog niet gelezen hebben dan kun je dat artikel hier vinden.

We gaan dit keer nog eens wat dieper inzoomen op vervullende relaties. Misschien vraag je je af waarom ik daarover schrijf. Misschien wil je veel liever dat ik schrijf over beperkende relaties waar je een uitweg in zoekt. Misschien zoek je een manier om de relatie wel vervullend te maken of een manier om de relatie te verbreken. Daar zou ik natuurlijk over kunnen schrijven maar dan vergeten we één ding… Een vervullende relatie gaat niet over wat je doet of niet doet maar over wat er is.

Concreet. Als jij in staat bent om, in voor jouw belangrijke relaties, te herkennen wat er nu is en het verschil kan inzien met hoe het zou kunnen zijn, dan heb je een positieve keuze. Je kunt kiezen of de relatie het waard is om die investering in te doen. Wat je ook kiest, je beseft op een heel diep onbewust niveau dat je een keuze hebt. Dat JIJ kunt kiezen!

Stel je voor dat we het zouden benaderen van de andere kant. Dus, we stellen jouw beperkende relatie op de voorgrond en zien wat daar allemaal niet goed aan is. Dan zijn we a) op een negatieve manier jouw relatie aan het bekijken en b) als je daar verandering in wilt aanbrengen dan moet dan vanuit het perspectief dat er iets niet goed zou zijn dat verbeterd dient te worden.

Daar gaat liefde niet over! Er is niets fout dat verbeterd dient te worden. Als dat wel het geval is, hebben we het dan wel over liefde? Als je naar je relaties kijkt en diep van binnen beseft waar JIJ nóg meer liefde in kunt geven dan begint er iets te stromen. En dat is liefde wél! Liefde stroomt. Heb jij ooit van stilstaande liefde gehoord?

Hoever kun en moet je nu eigenlijk gaan met het uiten van liefde? Daarvoor dien je eerst te weten dat partners de liefde pas ontvangen als ze erop kunnen vertrouwen dat de ander ook de signalen kan herkennen als het teveel wordt. Als jouw partner je vertelt of anders laat ervaren, dat je té dichtbij komt of dat de hoeveelheid, op dat moment, té overweldigend is, kun jij daar dan de liefde in herkennen?

Want stel dat je dat niet zou kunnen. Dan zou dat betekenen dat er dus een voorwaarde aan liefde zou kleven. Liefde zou dan nooit ‘teveel’ kunnen zijn. In het vorige artikel over vervullende relaties heb ik uitgelegd dat IEDERE VOORWAARDE ervoor zorgt dat de liefde stopt met stromen.

In vervullende relaties kunnen beide partners er op vertrouwen dat de ander ook de signalen van een teveel aan nabijheid of liefde serieus neemt. Bijvoorbeeld: De ene partner houdt er rekening mee wanneer de ander genoeg heeft van zijn liefdesbetuigingen. Een vrouw herkent het wanneer haar man liever de krant leest of een sportuitzending wil kijken dan zich met haar bezig te houden. In een vervullende relatie hoeft niemand bang te zijn de liefde van de ander te verliezen wanneer hij niet ieder moment beschikbaar is.

Wil je hier meer van weten? Kom dan naar de 3D-NLP Bootcamp. Dat bied ik je gratis aan! Dat klopt namelijk met mijn relatie met jou en de missie en visie van de Stichting Persoonlijke Ontwikkeling in de Natuur die een maatschappelijk winstoogmerk kent in plaats van een economisch.

Wil jij iets voor mij doen? Reageer op dit blog, vraag verder, vraag verdieping. Zo kan ik je nog beter helpen. En als je mij een onderwerp stuurt waar jij graag een artikel over zou willen lezen dan stuur ik je gratis het e-book ‘WENS’!

Alvast bedankt voor het delen van dit artikel!

Recent Posts
Open chat
1
Hallo, leuk dat je op onze website bent. Kunnen we je ergens mee helpen?
Powered by