Ik loop er tegenaan dat ik vaak onzeker ben over mijzelf en over de dingen die ik doe

 In 3D-NLP, Emoties, Lezersvraag, Onzekerheid

Ik heb vaak het gevoel dat anderen meer weten en kunnen dan ik terwijl dat helemaal niet zo is. Ik kan de complimenten die ik krijg niet zo goed aannemen en maak mij vaak klein waardoor ik ook vaak onzeker en verlegen overkom.

Er is in ieder geval één zekerheid bij onzekerheid… iedereen herkent het. Je bent dus niet alleen! Misschien ken je mensen waarbij het lijkt of die geen onzekerheid kennen en ogenschijnlijk vastberaden keuzes maken en consequenties accepteren. Laten we dus eerst eens stoppen met onszelf te verwijten dat we onzeker zijn! Dat is een belangrijke stap. Jij voelt je onzeker? Ok, prima. Dan nog ben je goed genoeg.

Laten we eens gaan kijken wat je daarna kunt doen. We zijn namelijk al heel ver. Je hebt tenslotte HERKENT dat je onzeker bent en is het daarna gelukt om dat te accepteren? Om een begin te maken met te besluiten dat onzekerheid niets te maken heeft met of jij goed of niet goed bent? Dan ben je bezig met ERkennen. Als je die stap gezet hebt kun je verder met de derde stap… onderzoeken hoe je van daaruit verder kunt groeien.

Laten we eens gaan kijken hoe jij die onzekerheid creëert. In dit voorbeeld schrijf je dat je vaak het gevoel hebt dat anderen meer weten en kunnen dan jij.

Daarna wordt wel gesteld: Dat dit feitelijk niet zo is… maar dat helpt niet. Het gevoel vooraf, tijdens en wellicht ook daarna blijft toch negatief.

Het komt waarschijnlijk door de manier waarop je jezelf vergelijkt. Je kunt jezelf namelijk op een aantal verschillende manieren vergelijken.

Ten eerste kun je jezelf vergelijken met een ander. Een natuurlijke vorm van vergelijken. Je meet jezelf af aan een ander op basis van wellicht capaciteiten en vaardigheden op je werk. Jij en je collega hebben dezelfde functie en misschien kan die ander een bepaald aspect van het werk iets beter en een ander aspect wellicht wat minder dan jij. Dit soort vergelijkingen zullen je niet emotioneel onderuithalen.

Een andere vergelijking is die met een ander maar dan bijna geprojecteerd als iemand die perfect is. We noemen dit de vergelijking met jezelf en een ideale ander. Ook dit kan een gezonde vergelijking zijn. Wellicht kijk je op naar iemand omdat hij bijzondere capaciteiten of diepgaande kennis ergens over heeft. Misschien inspireert die persoon jou wel om ook verder te ontwikkelen en op termijn dezelfde vaardigheden op te doen.

Je merkt misschien dat hier het aspect ‘tijd’ om de hoek komt kijken… Als je de ideale ander als inspiratiebron kunt zien om jezelf, in de toekomst, te ontwikkelen geeft je dat ruimte om te groeien. Maar als je NU wilt kunnen wat die ideale ander kan… dan zet je jezelf volledig vast. Het is namelijk NU niet mogelijk om al te kunnen wat die ander kan en als je dat NU wél wilt dan creëer je je eigen frustratie en onzekerheid. Stel dat je collega iets kan wat jij nog niet kunt en je vindt dat je eigenlijk al wel zou moeten kunnen wat hij kan… kun je mij nog volgen? Je bent dan altijd te laat want het is als de trein nemen van Rotterdam naar Amsterdam en bij Delft al in Amsterdam willen zijn. Hoe je het ook went of keert… je bent niet in Amsterdam…

De laatste vergelijking die ik nog wil noemen is dat je jezelf ook met jezelf kunt vergelijken. Jij, wie je nu bent, met al je capaciteiten en vaardigheden van dit moment vergeleken met wie je eigenlijk vindt dat jij zou moeten zijn. Zit daar tijd tussen? Met andere woorden? Creëer je een beeld van jezelf in de toekomst waar je naar toe kunt werken of ben je jezelf nu al aan het straffen omdat je niet voldoet aan je eigen ideale plaatje?

Dus, kijk eens even goed in de spiegel en vraag jezelf eens af: Met wie vergelijk ik mijzelf op dit moment? En hoeveel tijd gun ik mijzelf daarbij?

Geniet van jezelf én je tijd!

Hartelijke groet,
Marcel

Recent Posts
1
Hallo, leuk dat je op onze website bent. Kunnen we je ergens mee helpen?
Powered by