Harmonie in plaats van balans

 In 3D-NLP

Afgelopen weekend was de 3D-NLP Bootcamp. Wat heb ik genoten! De sfeer was prima, de locatie gezellig, de organisatie van het 3D-Team zeer professioneel, de lunch en diner héél lekker (en voor mij belangrijk, vegetarisch én glutenvrij).

Én het was een uitputtingsslag. Twee dagen lang heb ik de deelnemers overladen met theorie en concepten, afgewisseld met reflectie-oefeningen. De tweede dag zijn we wat meer naar buiten gegaan. Een heerlijke wandeling met gratis douche (er kwam plotseling een stortbui voorbij 😉 ) en tijd om wat dieper in te gaan op persoonlijke vraagstukken van deelnemers.

Ook voorafgaand aan de Bootcamp was het drukker voor mij dan normaal. De modules waren net de week ervoor afgerond en er moest nog veel geregeld en afgestemd worden met alle medewerkers. Logisch bij zo’n groot evenement en ik heb het met plezier gedaan!

En nu… even gas terug. Ik geloof namelijk niet in een leven dat in ‘balans’ is. Iets in balans houden is een inspannende bezigheid want je dient voortdurend alert te zijn of alles wel met elkaar in verhouding is. Besteed ik wel voldoende aandacht aan mijn gezin, mijn vrienden of andere mensen en activiteiten die ik belangrijk vind? Moet ik meer of minder werken om het in de juiste verhouding te houden? Ik word moe van balans…

Ik kies voor harmonie in mijn leven. Ik accepteer dat er perioden zijn dat mijn focus en inspanningen naar een bepaalde kant overhellen. Soms breng ik meer tijd door met mijn gezin en werk ik minder. Een andere keer vragen mijn projecten meer tijd en ben ik wat minder bij mijn familie. Ik bekijk het meer vanuit een tijdsaspect. Ruim voor de Bootcamp heb ik heel veel tijd met mijn gezin doorgebracht. We hebben hutten gebouwd, zijn in bomen geklommen, hebben gevoetbald en lange wandelingen gemaakt. Vlak voor de Bootcamp heb ik mijn aandacht verlegd naar de organisatie daarvan en dat het merendeel van mijn tijd gegeven.

En nu is het tijd om het weer om te draaien. Nu krijgen andere zaken weer voorrang. Het leven is volgens mij een golfbeweging en als je die harmonie kunt volgen, kun je bij jezelf blijven én omgaan met de druk en ‘eisen’ van je omgeving.

De valkuil is voor velen echter dat ze wel in staat zijn om de aandacht te verleggen naar hun werk, als dat daarom vraagt, maar vergeten, na die piekperiode, weer terug te keren en te compenseren met meer aandacht voor hun privé-leven. En dan put je jezelf uit. Leg je je prioriteiten vast in patronen waar je automatisch in blijft hangen.

In de Bootcamp heb ik verteld dat mijn missie is om van automatische piloten, bewust levende mensen te maken. En dat kan ik het best onderstrepen door het zelf te doen. Nog een uurtje, dan doe ik mijn PC uit en ga ik de kinderen van school halen en heerlijk buiten spelen…

Ik wens je een hele fijne en gelukkig zomer!

Hartelijke groet,

Marcel

Recent Posts
Open chat
1
Hallo, leuk dat je op onze website bent. Kunnen we je ergens mee helpen?
Powered by