Genieten van je relatie

 In 3D-NLP, Relaties

In een eerder blog vroeg ik aan je waarover jij graag wilt dat ik schrijf. Christine reageerde daarop en zij krijgt dan ook mijn nieuwe e-book ‘WENS’ cadeau! Zij gaat daarin lezen hoe ze veel effectiever aan anderen kan uitleggen wat ze denkt en hoe ze zich voelt. Hét recept om écht contact met anderen te maken, ook met mensen die je niet ‘liggen’ of zelfs irriteren. Wil je tevens mijn e-book ontvangen? Reageer dan op deze blog en vertel mij waarover jij wilt dat ik schrijf. Zo helpen we elkaar!

Dit keer wil ik je iets vertellen over relaties en dan met name over hoe we relaties met anderen kunnen ervaren en, misschien nog wel belangrijker, zo vorm kunnen geven dat ze ons leven verrijken.

Want dat is toch het doel van een relatie? Dat één of meerdere mensen samen iets bereiken dat ze alleen niet zouden kunnen. In het bedrijfsleven gaan mensen of organisaties relaties met elkaar aan met als doel om een doel te verwezenlijken. Producten of diensten te creëren en ze daarna te verkopen. In privé situaties wil je misschien bereiken dat je meer geluk kunt ervaren of, via de andere kant benaderd, niet eenzaam hoeft te zijn.

Denk eens kort na over jouw relaties. Wat voor relaties ken je eigenlijk allemaal in jouw leven? En welke relaties zijn voor jou ‘vervullend’ en welke zijn dat minder?

Deze keer wil ik je wat vertellen over vervullende relaties binnen de filosofie van 3D-NLP. En dan met name over relaties waar liefde de hoofdrol speelt. Met je partner, kinderen of andere familie en vriendschappen. Een vervullende relatie begint eigenlijk altijd bij jezelf. Bij jouw capaciteit om zoveel liefde in je te hebben dat je die aan een ander wil geven. Maar dat is niet voldoende. Een relatie, en helemaal een vervullende relatie, heeft het nodig dat er een stroming op gang komt. In een vervullende relatie dienen de betrokkenen in staat te zijn om die liefde te ontvangen. Er zit dus geven en ontvangen in.

Als je de tekst aandachtig leest zul je opgemerkt hebben dat ik het hier niet over geven en nemen heb. Laat dat eens bezinken… Een klein verschil in woorden maar wat zou dat betekenen in een relatie? Als jij de positie zou kunnen hebben dat je je iets zou kunnen toe-eigenen. Ken je dat in één van je relaties? Dat jij of een ander zich iets toe-eigent? Sorry, ik liet mezelf meeslepen. Dit artikel gaat over vervullende relaties en een relatie waarin één of meerdere individuen zich iets toe-eigenen valt, in mijn model van de wereld, in een ander kader. Misschien is dat dan de eerste stap die ik je mee wil geven. Onderzoek is of er iemand is, in de relaties die jij belangrijk vindt, die zich iets toe-eigent. Die er misschien van overtuigd is dat hij er recht op heeft of dat het ‘hoort’ in zo’n type relatie. Ken je iemand die dat doet en zou je dat graag anders zien? Dan adviseer ik je mijn e-book WENS is te lezen. Met de inzichten van WENS kun je op een hele zachte en diepgaande manier contact maken met iemand die belangrijk voor je is. Het enige dat je hoeft te doen is een reactie te plaatsen onderaan dit artikel.

Maar het zou ook zo kunnen zijn dat je jezelf hierin herkent. Ik wil je daar oprecht mee feliciteren! Als je in staat bent om zo naar jezelf te kijken en te herkennen wat je eigen rol is dan betekent dit dat je in jouw ‘gezonde deel’ zit waarin reflectie en ontwikkeling mogelijk is! Hoe dat werkt valt buiten dit artikel maar dat vertel ik je graag in het gratis e-book ‘3D-NLP’.

In een vervullende relatie zien partners het schenken van liefde niet als het weggeven van iets zeldzaams of iets dat je enkel voorzichtig weg kunt geven omdat het misschien wel ‘op’ zou kunnen raken. Als je denkt dat liefde schaars of zeldzaam is dan zul je het alleen weggeven als je er iets waardevols voor terugkrijgt. En dat zet je het direct muurvast! Als je voorwaarden verbind aan het geven van jouw liefde dan kan die niet meer stromen. Dan is die liefde niet meer onvoorwaardelijk maar voorwaardelijk. En dat merkt de ander!

Wil je hier meer van weten? Kom dan naar de 3D-NLP Bootcamp. Dat bied ik je gratis aan! Dat klopt namelijk met mijn relatie met jou en de missie en visie van de Stichting Persoonlijke Ontwikkeling in de Natuur die een maatschappelijk winstoogmerk kent in plaats van een economisch.

Wil jij iets voor mij doen? Reageer op dit blog, vraag verder, vraag verdieping. Zo kan ik je nog beter helpen. En vergeet niet een onderwerp door te geven. Dan weet ik waar ik het e-book ‘WENS’ naartoe kan sturen!

Recent Posts
Open chat
1
Hallo, leuk dat je op onze website bent. Kunnen we je ergens mee helpen?
Powered by